mr. René van der Horst
06 - 536 43 444

Bezwaarschrift UWV voorbeeld

 • Direct gratis op je mail
 • Je kunt de brief zelf aanpassen
 • Handig hulpmiddel bij je bezwaar

Op zoek naar een bezwaarschrift UWV voorbeeld? Op deze pagina geef ik een korte uitleg over de bezwaarprocedure UWV en ga ik in op een voorbeeld bezwaarschrift UWV

Mail of bel me om je zaak gratis te bespreken. Zo kunnen we inventariseren of je zaak kans van slagen heeft en wat de kosten zijn. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan betalen zij mijn kosten. Zo weet je zeker dat je de beste juridische bijstand krijgt bij je bezwaar.

Hulp nodig met je bezwaar?

Onderstaande ‘bezwaarschrift UWV voorbeeld’ kan worden gebruikt bij een beëindiging van een Ziektewet-uitkering, afwijzing WIA-uitkering of herbeoordeling van een Ziektewet-uitkering of WIA-uitkering.


WIA-uitkering & ZW-uitkering (medisch)
Klik hier

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt de voorbeeldbrief direct op je mail. Deze kun je vervolgens aanpassen en opsturen naar het UWV of als bijlage toevoegen aan je digitale bezwaar.


Je gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van de voorbeeldbrief.

X

Onderstaande ‘pro forma bezwaarschrift UWV voorbeeld’ kan worden gebruikt bij een bezwaar tegen een niet-medische beslissing zoals bijvoorbeeld een beslissing over je WW-uitkering, toeslag of subsidie.


WW-uitkering & overige uitkeringen (niet medisch)
Klik hier

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt de voorbeeldbrief direct op je mail. Deze kun je vervolgens aanpassen en opsturen naar het UWV of als bijlage toevoegen aan je digitale bezwaar.


Je gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van de voorbeeldbrief.

X

In een bezwaarschrift geef je aan waarom je het niet eens bent met een beslissing. Afhankelijk van de beslissing geef je bijvoorbeeld aan dat het dagloon van je WW-uitkering niet klopt, omdat ziekteverlof niet is meegenomen. Een ander voorbeeld is dat je aangeeft dat de verzekeringsarts je beperkingen niet juist heeft vastgesteld. Daarnaast kun je in het bezwaarschrift aangeven dat je de stukken wilt ontvangen.

 • Zonder jou had ik nu in de bijstand gezeten. Bedankt voor je hulp bij mijn beroepszaak.

  Johannes, Utrecht

 • Ontzettend bedankt René voor je medeleven en juridische hulp. En dan ook nog zo'n goed resultaat!

  Julia, Zwolle

 • Yes wij hebben gewonnen dankzij rene van der horst. Geweldig echt een topper voor iedereen aan te raden als je hulp nodig hebt.
  Dank je wel.

  Rudi, Nijmegen

Bezwaarschrift

Als je het niet eens bent met een beslissing van het UWV kun je bezwaar maken. Voorbeelden zijn dat je het niet eens bent met het dagloon van je WW-uitkering, dat je het niet eens bent met de afwijzing van een WIA-uitkering, dat je het niet eens bent met een opgelegde boete, dat je het oneens bent met de stopzetting van je Ziektewet-uitkering, etc.. Een bezwaarzaak begin je met een bezwaarschrift tegen het UWV. Tegenwoordig kun je makkelijk online bezwaar maken tegen het UWV via hun website. Hier vul je de gevraagde gegevens in en geef je aan waarom je het niet eens bent met de beslissing.

Samen

Voor je rechten opkomen tegen de overheid is vaak een eenzaam gevecht. Ik vecht graag mee.

Pakketprijs

Je betaalt één bedrag voor het hele proces inclusief onbeperkt contact voor al je vragen en zorgen.

Deskundig

Door jarenlange studie en ervaring ben ik dé specialist op het gebied van bezwaar- en beroepszaken.

Bezwaarprocedure

Wanneer het UWV het bezwaarschrift heeft ontvangen dan gaat de bezwaarprocedure van start. Wanneer je verzocht hebt om stukken dan worden deze toegezonden. Je kunt je bezwaar verder aanvullen. Eén van de medewerkers van de afdeling Bezwaar & Beroep zal contact met je opnemen om het bezwaar te bespreken. Je kunt gebruik maken van een (telefonische) hoorzitting. Een hoorzitting is een gesprek met jou en één of meerdere werknemers van het UWV. In dit gesprek kun je het bezwaarschrift toelichten. Uiteindelijk ontvang je aan het einde van de bezwaarprocedure een beslissing op bezwaar. Als je het ook niet eens bent met de beslissing op bezwaar dan kun je beroep instellen bij de rechtbank.

Hulp nodig met je beroep?

Werkgeversbezwaar

Wil je als werkgever bezwaar maken of ben je eigenrisicodrager? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.